In juli 2019 is de demontage/totaalsloop en asbestsanering van een bedrijfspand aan de rand van het industrieterrein in Vroomshoop afgerond. Het pand beslaat een oppervlakte van ruim 3500m² en deed voorheen dienst als lokale kringloopwinkel. Het project is onderdeel van een opdracht waarbij meerdere opdrachtgevers hun krachten gebundeld hebben en er in totaliteit een oppervlakte van nagenoeg 15.000m² gesloopt en bouwrijp gemaakt gaat worden.

Het pand is sterk verouderd maar toch wordt er altijd nagedacht over (duurzame) mogelijkheden van het hergebruik van materialen. Zo worden alle materialen gescheiden en wordt er gekeken per materiaalsoort of er nieuwe grondstoffen van gemaakt kunnen worden. In dit geval wordt het puin verwerkt tot granulaat. Het granulaat zal worden hergebruikt voor het ophogen van de locatie na de grondsanering, zodat er een goede basis ligt voor een mogelijke nieuwbouw.

Het verwijderen van het asbest is uitgevoerd door Hein Heun Asbestsanering B.V. en de demontage/-sloop van het pand is uitgevoerd door Hein Heun Sloopwerken B.V. Voor dit project wordt er ook grondsanering uitgevoerd, dit valt onder de verantwoordelijkheid van TD&R.


Meer informatie