Truckersrit Hardenberg

20 september 2019

Een familiebedrijf is de laatste jaren een uitzonderlijk voorkomen. Nog maar weinig bedrijven worden al jarenlang door één en dezelfde familie voortgezet, Hein Heun Groep B.V. is dat wel. Dit wordt mede in stand gehouden door de normen en waarden die binnen ons bedrijf erg gerespecteerd worden. Eén van die normen is maatschappelijk verantwoord ondernemen of wel: “doe goede dingen voor de maatschappij”. Wij geloven in de krachtige term: “Wie goed doet, goed ontmoet”. En daar zijn we ontzettend trots op.

14 september was een dag waar we weer een moment met z’n allen stil konden staan van onze kracht. We hebben meegereden in een truckersoptocht waarbij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking mee mochten rijden bij één van onze of andere deelnemende truckers. Een geweldige ervaring voor zowel de bijrijder als de trucker zelf.

Hein Heun Groep B.V. steunt deze bijzondere actie ook dit jaar opnieuw door mee te rijden met vier vrachtauto’s. Onderweg troffen ze fotografe Dianne Aaltink-Laarman die dit bijzondere evenement heeft vastgelegd. Dat heeft schitterende beelden opgeleverd. Zie hieronder de resultaten van deze prachtige rit. Op naar volgend jaar.

 

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Truckersrit Hardenberg 2019 - Hein Heun Groep B.V.

Hoofdsponsor feestweek

13 september 2019

Hein Heun is hoofdsponsor van de feestweek in Vroomshoop. Vroomshoop bestaat maar liefst 160 jaar en dat wordt gevierd met een feestweek, georganiseerd in de week van maandag 9 tot en met zaterdag 14 september. Natuurlijk werken wij graag mee aan het ondersteunen van de organisatie voor een spectaculaire feestweek. Hein Heun Groep B.V. heeft onder andere de dranghekken gesponsord voor langs de mega grote feesttent en rondom het feestterrein staan hekken voor de afrastering. De hekken zijn door de organisatie van het festijn behangen met doeken waarop de logo’s van de sponsoren afgebeeld staan.

Hein Heun hoofsponsor feestweek Vroomshoop 2019
Hein Heun hoofsponsor feestweek Vroomshoop 2019
Hein Heun hoofsponsor feestweek Vroomshoop 2019

Certificaat WSCS-OCE deelgebied B

8 juli 2019

Op 8 juli heeft TD&R het WSCS-OCE certificaat behaalt. WSCS-OCE is het werkveldspecifiek certificatieschema voor het opsporen van conventionele explosieven en is een wettelijk verplicht certificaat om opsporing van explosieven te mogen uitvoeren. Het schema bevat eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en deskundigheid met betrekking tot het uitvoeren van het proces.

Het WSCS-OCE certificaat is opgedeeld in twee certificeerbare deelgebieden: Opsporing en Civieltechnisch ondersteuning. TD&R is gecertificeerd voor deelgebied B: civieltechnisch ondersteuning. Dit houdt in dat zij in combinatie met een partner die gecertificeerd is voor deelgebied A (rapporteren en veiligstellen) gezamelijk explosieven mogen opsporen en ruimen tevens zijn wij door het behalen van dit certificaat ook compleet uitgerust om vliegtuigbergingen uit te voeren.

TD&R heeft drie kranen die zijn gecertificeerd conform WSCS-OCE:

  • 25 tons rupskraan
  • 30 tons rupskraan
  • 9 tons rupskraan met rubberen rups

       

25 tons rupskraan

Hein Heun sponsort Vliegerfestival 2019

22 april 2019

Van zaterdag 20 april tot maandag 22 april is voor de 11de keer het vliegerfestival georganiseerd aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Het festival wordt georganiseerd in een groot weiland achter ons bedrijf in Vroomshoop.

Dit jaar hebben zich maar liefst 71 mensen als deelnemer opgegeven. De deelnemers komen uit Nederland, Duitsland en België en het festival is elk jaar een indrukwekkend evenement. Van heinde en verre komen bezoekers de indrukwekkende vliegers bekijken die allerlei vormen hebben zoals een vriendelijke bij, een krokodil, een mega inktvis en vele andere vliegers.

Hein Heun Groep B.V. sponsort het vlieger festival dit jaar met rijplaten, dranghekken en overig materieel.

Vliegerfestival 2019

LED-verlichting

15 maart 2019

Hein Heun Groep B.V. is continu bezig met het verduurzamen van haar bedrijf waar mogelijk. Zo hebben wij in maart van dit jaar er voor gekozen om alle verlichting in zowel onze hallen als voor onze lichtmasten over te zetten naar duurzame LED-verlichting. Hiermee zijn we niet alleen meer CO² bewust maar reduceren we ook ons stroomverbruik (op de werkplekken) en brandstofverbruik (lichtmasten) aanzienlijk.

Doordat wij verduurzaming stimuleren en milieubewust werken zijn wij ook gecertificeerd voor de CO²-prestatieladder. Alles over de certificering vindt u hier. Hier vindt u ons certificaat.

 

Verwijderen spoorbrug te Zuidhorn

10 december 2017

In Zuidhorn heeft ProRail de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. Dat is gebeurt omdat de hele hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl wordt aangepakt. Zo kunnen er grotere schepen straks veilig en vlot doorvaren. De oude spoorbrug uit 1932 is op zaterdag 7 oktober verwijderd. Deze brug heeft plaatsgemaakt voor de markante boogbrug die is aangesloten op het bestaande spoor.

 

De stalen brug is per kraan op een ponton gehesen en vandaar over het water afgevoerd. De brug zal door TNO Delft gebruikt worden voor onderzoek van dit soort kunstwerken