Van Hal Nieuwleusen heeft ruime ervaring met het zogenaamde boucharderen (hameren), oftewel het opruwen van betonconstructies. Dit opruwen kan zowel machinaal als handmatig worden uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn o.a. aannemers in de bouw of industrie. Hierbij moet u denken aan het opruwen van betonvloeren, betonwanden, betonnen kolommen, etc. om een betere hechting te verkrijgen wanneer er een ander laag op aangebracht dient te worden

Van Hal (1) Van Hal (2) Van Hal (3)

Ook kan een betonvloer erg glad zijn geworden door jarenlang intensief gebruik of door verschillende verflagen lelijk zijn geworden. Door de vloer te boucharderen wordt de bovenlaag als het ware verwijderd en opgeschuurd. Hierdoor blijft een ruw oppervlak achter dat als basis dient voor een nieuwe eindafwerking.

Tevens werken wij veel voor architecten om specifieke esthetische details op beton-elemenenten in bouwkundige werken aan te brengen. Het uiterlijk na het boucharderen lijkt op een geprikt oppervlak (fijn gebouchardeerd), maar kan ook grilliger zijn (middel- of grof- gebouchardeerd).

Het materieel dat hiervoor wordt ingezet bestaat bijvoorbeeld uit een gemotoriseerde ruwkar, straalunits of handmatige bouchardehamers en slijpunits.